Košarica
0.00 €

S spletno trgovino Pango upravlja Zavod 404 - Zasebni zavod za raziskave, razvoj in inovacije Ljubljana, Mencingerjeva ulica 7, 1000 Ljubljana, davčna številka SI68249705, matična številka 6630553000 (v nadaljevanju Zavod 404).

Zavod 404 s temi pogoji uporabe spletne trgovine Pango določa pravice in obveznosti Zavoda 404 ter uporabnikov oz. obiskovalcev spletne trgovine Pango, ki je dostopna na https://pango.si (v nadaljevanju Spletna trgovina).

Zavod 404 ponuja vsebino in informacije na tej spletni trgovini v komercialne namene.

Uporaba te spletne trgovine ter vsebine in storitve je na voljo za uporabo samo pod spodaj navedenimi pogoji in ob dostopu do spletne trgovine ali katerekoli njene podstrani spletne trgovine, se uporabnik strinja z veljavnostjo pogojev uporabe v sedanji različici. V kolikor se uporabnik ne strinja s posameznim pogojem ali vsemi pogoji in določili, mora biti uporaba spletne trgovine prekinjena. Zavod 404 lahko te pogoje spremeni kadarkoli brez predhodnega obvestila.

Del teh Pogojev je tudi Politika zasebnosti, ki je objavljena na tej povezavi.

Uporabnik se zavezuje, da spletno trgovino ter vsebine ne bo uporabljal za nezakonite namene ali v nasprotju z načeli morale in etike.

Zavod 404 se zavezuje, da bo Uporabniku, še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

 • podatke o podjetju (ime in sedež podjetja, matična številka),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene lastnosti artiklov,
 • dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave),
 • cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve,
 • način plačila in dostave ali izpolnitve,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
 • pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike z uporabniki.

Narava poslovanja preko svetovnega spleta je zelo dinamična in zaradi omenjenega se lahko zgodi, da v trenutku oddaje naročila artikla ni mogoče dostaviti. V tem primeru bo Zavod 404 Uporabnika po obdelavi naročila o tem tudi pisno obvestil.

Vse cene v Spletni trgovini so navedene v EUR in vsebujejo DDV. Zavod 404 se po svojih najboljših močeh trudi zagotavljati ažurnost in pravilnost podatkov na Spletni trgovini, vendar pa se kljub temu lahko zgodi, da je dobavljivost, lastnosti artikla in podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik uporabnika obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od nakupa oz. ponudil alternativo.

Spletna trgovina omogoča naslednje načine plačila:

 • nakazilo na račun Zavoda 404 po ponudbi oz. predračunu,
 • plačilo preko PayPala,
 • plačilo preko e-računa *

* Plačilo preko e-računa je možno samo za proračunske uporabnike.

Kadar koli uporabnik dostopa na Spletno trgovino, se splošni, neosebni podatki (uporabniki spletnega iskalnika, število obiskov, povprečen čas obiska na spletni strani, obiskane strani) avtomatično beležijo (ne kot del prijave). Te informacije Zavod 404 uporablja za merjenje privlačnosti spletne strani in izboljševanje vsebin in uporabnosti.

Nekateri deli spletne strani, ki ponujajo prenos informacij ali storitev pa lahko zahtevajo, da uporabnik vnese osebne podatke za prejemanje in opravljanje storitev ali dostopa do posebnih območij ali registracijo kot uporabnik z geslom. Zavod 404 hrani in uporablja uporabnikove osebne podatke samo za namene kot izhaja iz Politike zasebnosti. Uporaba osebnih podatkov za druge namene, se lahko izvede samo, ko je to legalno tudi dovoljeno. Podrobne pogoje zasebnosti določa »Politika zasebnosti«.

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči. Piškotki opravljajo številne funkcije – omogočajo sledenje obiska spletnih strani, omogočajo različne kampanje in popuste, preko piškotkov pa se shranjujejo tudi informacije o tem, ali je uporabnik npr. naročnik na spletne novice ali upravičen do določenih popustov ali ugodnosti. Piškotki so navedeni v Politiki zasebnosti.

Piškotke uporablja večina spletnih strani in trgovin, saj omogočajo priročen način za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami spletnih uporabnikov. Na podlagi statističnih podatkov o obiskanosti spletne strani, ki jih prav tako omogočajo piškotki, lahko upravljavci spletnih mest ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

Piškotki opravljajo številne funkcije – omogočajo sledenje obiska spletnih strani, omogočajo različne kampanje in popuste , preko piškotkov pa se shranjujejo tudi informacije o tem ali ste naročnik na naše spletne novice ali upravičeni do določenih popustov ali ugodnosti.

Privoljenje v nameščanje piškotkov pa ni potrebno za nujne piškotke. Ti omogočajo normalno delovanje spletne strani. Preko teh piškotkov je omogočena osnovna uporaba spletne strani, in varno oddajanje naročila ter plačilo. Brez teh piškotkov stran ne deluje normalno ali sploh ne deluje, zato se nameščajo tudi kadar nameščanje piškotkov zavrnete.

Od piškotkov lahko odstopite kadarkoli.

Seznam piškotkov:

Naziv Tip Trajanje Opis
_ga tretja oseba (Google Analytics) 2 leti Statistika ogledov spletne strani
_gat tretja oseba (Google Analytics) 10 minut Uravnavanje števila poslanih zahtevkov
_gid tretja oseba (Google Analytics) 1 ura Izračun podatkov o obisku spletne strani
woocommerce_cart_hash sejni piškotek Piškotek hrani kodiran niz, ki predstavlja vsebino WooCommerce nakupovalne košarice Trajanje seje brskalnika
wordpress_* sejni piškotek Piškotek za prijavljenega uporabnika Trajanje seje brskalnika
wordpress_logged_in_* sejni piškotek Piškotek za prijavljenega uporabnika Trajanje seje brskalnika
woocommerce_items_in_cart sejni piškotek Pikotek beleži, če so prisotni artikli v WooCommerce nakupovalni košarici Trajanje seje brskalnika
wp_woocommerce_session_* sejni piškotek Pikotek hrani unikaten identifikator za nakupovalca in služi iskanju košarice med podatki nakupovalcev 2 dni
wpgdprc-consent sejni piškotek Pikotek hrani unikaten identifikator za nakupovalca in služi iskanju košarice med podatki nakupovalcev 1 leto
PYPF tretja oseba (PayPal) Piškotek uporablja PayPal za prepoznavo svojih uporabnikov in za skrajšanje časa, ki ga potrebuje uporabnik za prijavo v svoj PayPal račun 1 leto

Vsebina in informacije na Spletni trgovini so za uporabnikovo osebno, nekomercialno uporabo in ne smejo biti prenesene, kopirane, predelane ali razdeljene za komercialno uporabo, z izjemo tiste vsebine na voljo posebej za prenos in izrecno določene za ta namen. Uporabnik lahko natisne ali objavi na družbenih omrežjih le dele spletne strani, ki so namenjene za osebno uporabo.

Vsebina spletne strani t.i. besedila, slike, grafike, postavitve so avtorske pravice podjetja Zavoda 404 in jih ni dovoljeno reproducirati, predelovati, distribuirati, ne glede na medij in teritorij.

Zavod 404 ter produkti in storitve v njegovem portfoliu so zaščiteni s pravicami intelektualne lastnine, uporaba teh pravic brez predhodnega izrecnega dovoljenja Zavoda 404 je nedovoljena.

Zavod 404 podeljuje uporabniku neizključno licenco za uporabo pravic intelektualne lastnine za namen uporabe storitev in produktov Zavoda 404 in uporabe spletne trgovine.

Vse pravice, ki izhajajo iz avtorskih pravic, poslovne skrivnosti in drugih pravic intelektualne lastnine na Produktih, storitvah, programski opremi, vsebini tečajev, slikah, tekstih ostanejo v lasti Zavoda 404 in njegovih dajalcev licence za programsko opremo.

Uporabnik se zavezuje preprečiti kopiranje, distribuiranje, reproduciranje, predelavo, spremembo, poseg v izvorno kodo, povratni inženiring in kakršnokoli komericalno uporabo avtorskih pravic Zavoda 404.

Zavod 404 lahko na Spletni trgovini uporablja povezave do drugih spletnih mest, ki niso pod nadzorom Zavoda 404. Za informacije in gradiva ter druge vsebine, ki so na voljo na spletnih straneh tretjih oseb Zavod 404 ne odgovarja in ne prevzema odgovornosti. Uporabnikom svetujemo, da skrbno preberejo pogoje uporabe in izjave o zasebnosti na vseh spletnih straneh tretjih oseb pred uporabo takšne spletne strani oziroma preden preko njih objavijo ali posredujejo svoje osebne ali druge podatke.

Z Uporabnikom sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Reklamna elektronska sporočila morajo biti jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila, pošiljatelj pa mora biti jasno razviden. Željo uporabnika, da ne želi prejemati reklamnih sporočil, je potrebno brezpogojno upoštevati.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine: jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila, pošiljatelj bo jasno razviden, različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne, prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih, jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil, željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo Zavod 404 izrecno spoštoval.

V primeru spremembe vaših podatkov, lahko kadarkoli zahtevate popravke in sicer na info@pango.si.

Če ne želite več prejemati marketinških in promocijskih materialov, nam to takoj sporočite in uporabite opcijo »odjava« oz. »unsubscribe«.

Če želite v celoti odstraniti vaše osebne podatke iz sistema Zavida 494, pošljite zahtevo na info@pango.si ter navedite, katere podatke želite trajno izbrisati. Vaši zahtevi bo Zavod 404 ugodil najkasneje v 10 delovnih dneh.

Zavod 404 si bo prizadeval zagotoviti nemoteno in brezhibno delovanje Spletne trgovine, ažurnost in točnost vsebin in vzpostavitev delovanja Spletne trgovine v primeru izpada delovanja.

Uporabniki vsebine na Spletni trgovini uporabljajo na lastno odgovornost. Uporabnik se zavezuje, da Spletne trgovine ne bo uporabljal za nezakonite namene, v nasprotju z določili zakonodaje ali etičnimi in moralnimi standardi. Zavod 404 ne odgovarja za morebitno netočnost in neaktualnost objavljenih vsebin oziroma nedosegljivost Spletne trgovine, za motnje pri dostopu do ali za motnje pri uporabi Spletne trgovine, za slabšo kakovost le-te ali katerokoli drugo napako na in v zvezi s Spletno trgovino.

Zavod 404 tudi ne odgovarja za škodo, ki utegne nastati na strojni opremi, programski ali drugi opremi uporabnika zaradi uporabe spletne strani. Uporabnik mora zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus, itd.) pred dostopom do Spletne trgovine in uporabo le-te.

V največjem obsegu, ki ga dovoljuje veljavna zakonodaja Zavod 404 ne odgovarja za nobeno posebno, naključno, posredno ali posledično škodo (vključno, vendar ne omejeno na škodo za izgubo dobička, za izgubo podatkov ali drugih informacij, za prekinitve poslovanja, osebne poškodbe, izgubo zasebnosti, ki izhaja iz ali je kakorkoli povezana z uporabo ali nezmožnosti uporabe Spletne trgovine, storitev, produktov, programske opreme.

Neveljavnost katerekoli določbe teh pogojev, ne glede na razlog neveljavnosti, ne povzroči neveljavnosti teh pogojev v celoti. V takem primeru se neveljavna določba šteje za nezapisano, medtem ko ti pogoji še naprej ostanejo v veljavi, brez neveljavne določbe.

V primeru, da so določbe teh pogojev v nasprotju z določili posamične pogodbe med uporabnikom in ponudnikom, veljajo določila posamične pogodbe.

Zavod 404 si bo prizadeval vse spore z uporabnikom rešiti mirno in v duhu medsebojnega sodelovanja, v primeru, da to ne bo mogoče, pa je za spore stvarno pristojno sodišče v Ljubljani. Uporabnik lahko svoje mnenje, pritožbe, reklamacije ali vprašanja naslovi na info@pango.si. Za razlago določb teh pogojev se uporablja pravo Republike Slovenije ter slovenski jezik.

Uporabnik bo ob oddaji naročila obveščen o predvidenem roku dobave od datuma potrditve naročila. Dobavni rok za vse artikle na zalogi je praviloma 2-5 delovnih dni, od ponedeljka do petka. Za artikle, ki niso na zalogi velja takšen dobavni rok, kot je naveden ob opisu artikla. Kot rok dobave se štejejo delovni dnevi od ponedeljka do petka, saj ob sobotah, nedeljah in praznikih ter drugih dela prostih dnevih odprema ni mogoča.

V primeru menjave ali vračila artiklov ponudnik ne povrne stroškov pošiljanja, razen če je dogovorjeno drugače. Uporabnik, ki blaga ob prvem pošiljanju ne prevzame, je ob ponovnem pošiljanju, izvedenem na njegovo zahtevo, dolžan predhodno poravnati celotno kupnino in morebitne stroške dostave na TRR ponudnika.

Podatki o trenutnih možnostih dostave so objavljeni na pango.si/dostava.

Uporabnik bo prejel račun v PDF obliki po odpremi kupljenih artiklov. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom.

Uporabnik je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ponudnik ne bo upošteval.

Uporabnik ima pravico, da v 15 dneh od prevzema blaga Ponudniku pisno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Sporočilo je pravočasno, če je poštna pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni Uporabnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposredni strošek vračila blaga po pošti ali osebno na naslov Ponudnika. O nameravanem vračilu mora Uporabnik pisno obvestiti Ponudnika, najkasneje v 15 dneh od prejema blaga, in sicer na kontaktni elektronski naslov info@pango.si, blago pa vrniti najkasneje v 30 dneh po sporočilu o odstopu. Ponudnik Uporabniku vrne vsa opravljena plačila v zvezi s pogodbo najkasneje v 30 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Če je Uporabnik blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago v originalni embalaži, nerabljeno, nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati Ponudniku v 30 dneh po sporočilu o odstopu, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv Uporabnik.

Uporabnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Uporabnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti artiklov, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja artiklov.

Vrnitev prejetih artiklov ponudniku v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Ponudnik naproša, da artiklom po prevzemu Uporabnik ne sname deklaracij, dokler ni popolnoma prepričan ali artikel ustreza ali ne, saj bo le tako morebitno vračilo potekalo brez odvečnih zapletov.

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov Uporabnika v skladu z ZVOP-1, podrobneje je vsebina razčlenjena v Politiki zasebnosti, ki je objavljena na pango.si/zasebnost-in-piskotki.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi Uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Spletna trgovina uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Povezav do Spletne trgovine je zaščitena z algoritmom SHA-256